GRCKA MITOLOGIJA PDF

Hermafrodit (mitologija). Iz Wikipedije Hermafrodit (mitologija) na Wikimedijinoj ostavi · Hermaphroditus Kategorije: Grčka mitologija · Rimska mitologija. Iksion (grč. Ἰξίων, Ixiôn) u grčkoj mitologiji bio je jedan od Lapita, tesalski kralj, Antionov ili Flegijin sin; prvi čovjek u povijesti koji je prolio krv svoje rodbine. Robert Graves u svome djelu Grčki mitovi prijedlaže etimologiju Ganimedova imena: γάνυσθαι + μήδεα = radovanje u muževnosti, Ganimed u grčkoj mitologiji.

Author: Tojakus Turan
Country: Gabon
Language: English (Spanish)
Genre: Education
Published (Last): 26 September 2018
Pages: 237
PDF File Size: 16.58 Mb
ePub File Size: 16.46 Mb
ISBN: 310-6-98026-192-8
Downloads: 51324
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kajilkree

Neka od njih su Kiknio, Diomed i Liakon.

“GRČKA MITOLOGIJA” – Misterije i Mitovi

Una Reader rated it it was amazing Oct 11, Njena osveta je bila surova. Hefest je bio i hrom i o tome keko se povredio postoje dve verzije: Not only that you learn a lot about ancient Greek gods, something about the Trojan war and Odysseus’s journey, the book is also very well illustrated.

Dunja Radulov rated it liked mktologija Nov 27, Glavni mitollgija Atike i Atine bio je Tezej, sin kralja Egeja. This book is not yet featured on Listopia. Prema Homeru bilo ih je nekoliko, ali on poimence spominje samo Podagru “Brzonogu”.

  C# 2008 CODEBOOK PDF

Osim njih Ares je imao i drugu decu. October 16Written by Werevolf.

Ganimed (mitologija)

Antagonistkinja rated it really liked it Jul 30, Ela “Goropadna” i Okipeta “Brzoleta”. Sanjin rated it it was amazing Mar 23, Cviki rated it liked it Aug 10, Zato ga je Zeus po slao u Had, a sudije su ga osudile da uz visoku strmu padinu kotrlja ogroman kamen do vrha brda.

Which will definitely draw e to further readings about these epic myths.

Hefest je pao na ostrvo Lemno gde su ga stanovnici odnegovali, ali je ostao hrom. Comment on this post. I think that anyone that enjoyed fairy tails as a child would enjoy this book.

Ganimed (mitologija) – Wikipedia

Refresh and try again. Danilo Draganovic marked it as to-read Jan 10, Prema Homeru bili su narod. Admir marked it as to-read Dec 16, Hermes je imao mnogo dece, a neka od njih su: Return to Book Page. Mitologika je Zevs veoma voleo, pretvorila je u kravu.

“GRČKA MITOLOGIJA”

Postao je religijski simbol, kako u umetnosti, tako i u radu. Dan kada je Toma neveru zamenio verom! Lov na Kalidonskog vepra. Jednom na putu za Tebu sretne nekog starca, koji nije htio da mu se skloni sa puta.

  LIMBAJUL NONVERBAL PDF

Njega je pretvorila u jelena, a besnilom je zarazila pedeset njegovih pasa, koji su ga na kraju i rastrgli. Nakon njihove smrti, prvi se pretvorio u cvet a drugi u drvo. Posle mnogih podviga, Zevs je Herakla odneo na nebo i uvrstio ga u red bogova.

Dedal ga je sahranio na malom ostrvu, gdje ga je more izbacilo, koje je poslije nazvano Ikarija. Neki su autori Kiklope smatrali sinovima divova Hekatonhira, a domovina im je bila Mala Azija.

Radionica im je bila ispod Etne vulkana koji se nalazi na jednom od Liparskih ostrva sjeverne Sicilije. Cvijo Dubocanin rated it it was amazing Jul 22, Duboko u valovima stoji njegova kristalna palata Ega. I absolutely loved this book. Katarina Besirevic added it Nov 28, Thanks for telling us about the problem.